Nyheter

Nyheter

Magnussons hundmatblir först ut i djurmatskategorin att ansluta sig till ursprungsmärkningen FrånSverige, och blir därmed Sveriges första garanterat svenska hundmat. Hundmaten ärtillverkad på lokala svenska råvaror och produceras på Magnussons familjegård iBro.

Det finns flera anledningar att väljamat producerad i och från Sverige, något vi människor ofta tänker på för våregen del men glömmer bort när det kommer till våra husdjur. Samma tankar kringekologisk och närproducerad mat bör självklart appliceras även på dem, sägerJonas Magnusson på Magnussons.

Från Sverige-märketinnebär att alla de livsmedel och produkter som bär märket är tillverkade iSverige och av svenska råvaror. Det betyder bland annat att allt kött som ingåri produkterna måste vara fött, uppfött, förädlat, förpackat och kontrollerat iSverige. Andra varumärken som använder märkningen är bland annat Max och Scan.

Också Sveriges första KRAV-märkta torrfoder

Som en förlängningpå företags hållbarhetsfokus lanserade Magnussons i början på 2019 ett heltekologiskt och KRAV-märkt hundfoder, Magnussons Ekologiska, som är det första helsvenska ekologiska foder på marknaden.

Magnussons är ettfamiljeföretag som i tre generationer har tillverkat hundmat hemma på gården iBro. Idag är det bröderna Kåre och Jonas Magnusson som driver företaget vidare.Allt började dock med deras farmor Ulla, som framgångsrik uppfödare av GrandDanois började laga all hundmat själv. Något som gjorde att hon lärde sigvikten av bra kvalitet god kosthållning för hälsosamma hundar.

Om Från Sverige

Märket Från Sverige är en frivillig ursprungsmärkning som gör det enklare att hitta svenskproducerad livsmedel, råvaror och växter i butiken. Märket används på produkter som uppfyller Svenskmärkning AB kriterier: odlad, född och uppväxt, förädlad och förpackad i Sverige. Det förtydligande märket Kött från Sverige används på kött och charkuterier och mejeriprodukter kan både använda märket Mjölk från Sverige och Från Sverige. Märkningen är ett svar på konsumenternas ökade efterfrågan på svenskproducerade livsmedel, och bidrar till att säkra tillgången på svenska råvaror för framtiden.

Märkningens fem kriterier
1. Alla djur är födda och uppfödda i Sverige
2. Odling har skett i Sverige
3. All förädling och packning har gjorts i Sverige
4. Kött, mjölk, ägg, fågel, fisk och skaldjur är alltid utan undantag 100% svenskt, även i en produkt med flera ingredienser, som en korv eller fruktyoghurt.
5. För produkter som består av fler än en ingrediens