Choose language

Ugnsbakad hundmat

Ugnsbakning – skonsamt och välsmakande

Magnusson Petfood är den enda producenten i Skandinavien – för övrigt en av få i världen – som tillverkar ugnsbakad hundmat. Att vi har valt att använda oss av just denna metod, är ingen tillfällighet. Ugnsbakning är nämligen en mild och skonsam tillagningsprocess som bevarar råvarornas naturliga egenskaper på allra bästa sätt. De flesta hundar tycker dessutom att ugnsbakat foder smakar väldigt gott! Vi behöver därför varken tillsätta smakförstärkare eller spraya vårt färdiga foder med fett, vilket annars är två vanligt förekommande metoder för extruderat foder. Stoppar du ner handen i en säck med extruderat foder, blir du oftast ganska kladdig om fingrarna. Detta är dock något som du slipper när du hanterar foder från oss på Magnusson Petfood.

 

Svenska och närproducerade råvaror

Alla våra råvaror kommer uteslutande från svenska leverantörer. För oss är det nämligen otänkbart att använda råvaror som transporteras från andra sidan jordklotet. Närproducerat är alltid bäst – inte bara för miljön utan även för kvaliteten på råvaran.  Många av våra råvaror i Meat & Biscuitserien är dessutom färska och kan inte lagras särskilt länge. Det färska svenska köttet är ett sådant exempel. De dagar som vi tillverkar Meat & Biscuit leveras köttet till oss tidigt på morgonen, direkt från svenska slakterier i en obruten kylkedja. Det säger sig självt att man inte kan köpa sådana råvaror från andra sidan jordklotet.

Läs mer här om varför det är så viktigt för din hund och miljön med svenska råvaror.

 

 

 

Om nu ugnsbakad hundmat är så bra, hur kommer det sig då att vi på Magnusson Petfood är ensamma om den processen?
Att ugnsbaka hundmat är en långsam process med begränsad produktionskapacitet per timme. Utöver detta är också maskinlinjen ordentligt utrymmeskrävande. Ugnsbakning är därför en tillverkningsmetod som lämpar sig perfekt för småskalig produktion som vår egen. För producenter som tillverkar mellan 30 000 och 60 000 ton hundmat per år, är dock ugnsbakning inte något egentligt alternativ.