Choose language

Svenska råvaror

 

Hemligheten bakom riktigt god hundmat är att använda fantastiska råvaror som tillagas med genuin kunskap och kryddas med massor med kärlek. För oss är det därför helt otänkbart att använda råvaror som transporteras från andra sidan jordklotet. Närproducerat är nämligen alltid bäst – inte bara för miljön utan även för att maximera kvaliteten på råvaran.

Detta gäller inte minst vår populära Meat & Biscuitserie där vi alltid använder oss av färskt svenskt kött. Då färskt kött inte kan lagras särskilt länge utan att förlora sin höga kvalitet, har vi sett över våra tillverkningsrutiner i grunden. Rent praktiskt innebär detta att vi alltid får leveranser av färskt kött tidigt på morgonen – direkt från svenska slakterier i en obruten kylkedja.

Att våra produkter har god smak och högt näringsinnehåll, är en självklarhet. Utöver detta har dock våra produkter även många andra fördelar, vilket du kan läsa mer om genom att klicka här

  • Minimerade koldioxidutsläpp. Genom att uteslutande använda oss av svenska och ofta väldigt lokala leverantörer, kan vi förkorta transporten för råvarorna innan de når vår fabrik och på så vis minimera utsläppen av koldioxid.
  • Lättkontrollerad spårbarhet. Det faktum att samtliga av våra leverantörer granskas av Jordbruksverket, garanterar att såväl leverantörer som råvaror lever upp till såväl Jordbruksverkets regelverk som till våra egna högt ställda krav. Vilket i sin tur innebär att det finns en bra och kontrollerad spårbarhet när det gäller de råvaror som vi använder oss av.
  • Omtanke om alla djur. Den svenska djurskyddslagen omfattar alla djur i Sverige som föds upp av oss människor. Lagen grundar sig på en förebyggande djurhälsovård som sker i nära samverkan mellan uppfödare, veterinärer och myndigheter. I många fall är den svenska djurskyddslagen betydligt striktare än vad övriga EU-länders djurskyddslagar är. Den svenska djurskyddslagen är till för att våra tama djur ska garanteras en viss levnadsstandard. När det gäller kor, regleras till exempel saker som rörelseyta, ströbädd och sommarbete.
  • Inga konstigheter. Att använda sig av svenskt kött har många fördelar. Svenskt kött är till exempel fritt från tillväxthormoner och antibiotika (i Sverige är det till skillnad från i många andra länder, förbjudet att ge antibiotika till djur annat än i medicinskt syfte). När det gäller våra produkter är de självklart även fria från genmodifierade råvaror.
  • Inga onödiga tillsatser. Hos oss på Magnusson Petfood bedrivs all produktutveckling efter principen ”Kvalitet är att slippa onödiga tillsatser”. Vi förhåller oss därför väldigt skeptiska till de många olika kemiska och medicinska tillsatser som ofta används i hundmat. En vanligt förekommande substans är Glukosamin – detta trots att det idag inte finns några som helst kliniska bevis som visar att Glukosamin har en positiv verkan på leder. Föga förvånande ordineras Glukosamin alltmer sällan av läkarkåren till mänskliga patienter. Varför många tillverkare väljer att blanda ner det i hundmat, är därför något av en gåta.